ActiveME

Met deze app is het mogelijk om aan te geven hoeveel energie de activiteiten die je doet je kosten. Je kunt kiezen uit vier niveau's: sleep (blauw), deep rest (groen), low energy (geel) en high energy (rood).

In een kalender is het dan mogelijk per uur aan te geven hoeveel minuten je activiteiten hebt uitgevoerd en op welk niveau. Hiervan kan in de app een dag of een weekrapport gemaakt worden.

De app is zeer geschikt om het gebruik van energie op de dag of gedurende de week bij te houden. Dit gaat vrij eenvoudig doordat je elk uur door middel van schuifjes aan kan geven hoeveel energie je verbruikt hebt. Vervolgens kun je er aantekeningen aan toe voegen, hier kun je bijvoorbeeld invullen welke activiteit(en) je hebt uitgevoerd.

Uiteindelijk zijn de overzichten goed te gebruiken om de energieverdeling op een dag of gedurende de week te evalueren.

Nadeel is dat de aantekeningen in de overzichten niet goed terug te vinden zijn. Hierdoor moet je uit het overzicht, en terug naar het invulscherm, om te bekijken welke activiteit gekoppeld is aan welk energieniveau. Ook de taal (Engels) is een nadeel en de vaste naam die de energieniveau's hebben (sleep/ deep rest/ low energy and high energy). Tot slot kan het veel zijn om per uur alles bij te moeten houden.

Kortom dit is zeker nog niet de ideale app om gebruik van energie bij te houden en de energieverdeling te evalueren. Maar het is wel een vorm waarbij iemand het eenvoudig via de smartphone kan doen. Ook zijn de overzichten goed bruikbaar om inzicht te geven.

Prijs: 1,99 euro


Onderwerpen

Cognitief functioneren, iOS, Mobiliteit, Sociaal functioneren

Onderwerpen

Platform