Breinstraat

Deze app is ontwikkeld voor jongeren met hersenletsel. Er staat uitleg in over wat er gebeurt in het ziekenhuis en revalidatiecentrum, maar ook de situatie daarna (school, thuis en vrienden) wordt besproken. Deze uitleg is kort en duidelijk en wordt ondersteund met filmpjes. In de app kun je ook je eigen hersenletselpaspoort maken. In dit paspoort kun je oorzaak, gevolgen en benodigde hulpmiddelen aangeven. Daarnaast kun je voor je voor jezelf en je omgeving aangeven wat voor jou belangrijke regels zijn. Voorbeelden zijn: 'houd er rekening mee dat ik voor alles wat meer tijd nodig heb' en 'laat me gewoon gaan als ik even uit een situatie wegloop'. Je kunt ook je eigen regels toevoegen. Naar aanleiding van wat je ingevuld hebt, komt de app in het paspoort met tips voor school, thuis en vrienden. Vervolgens is het mogelijk (delen van) het paspoort te delen met wie je dat wilt.

De app is mooi vorm gegeven en duidelijk. De app is gericht op jongeren, maar met name het hersenletselpaspoort zou voor volwassenen en hun omgeving ook goed bruikbaar kunnen zijn.

Prijs: gratis

Onderwerpen

Android, Cognitief functioneren, Communicatie, Gebruik van arm en hand, iOS, Kinderen, Mobiliteit, Persoonlijke verzorging, Sociaal functioneren, Voor behandelaren, Voorlichting

Onderwerpen

Platform