Conversation Therapy-Logopedie

App die te gebruiken is om conversatie te starten en te continueren. Bijvoorbeeld tijdens logopedische groepstherapie.

De app bestaat uit afbeeldingen die gecombineerd worden met vragen. De vragen betreffen onder andere beschrijven, herinneren, beslissen, voelen, brainstormen. Bijvoorbeeld: een afbeelding van een schoolklas wordt getoond. Als je op de button herinneren klikt, wordt gevraagd 'hoe vond je het vroeger op school?' Als je op de button voelen klikt, wordt gevraagd 'hoe voelen de kinderen in deze klas zich waarschijnlijk?'

Het is mogelijk vele dingen aan te passen, zoals het aantal vragen, de onderwerpen, de doelgroep (kinderen- tieners- volwassenen), de taal (o.a. Nederlands).

De app is individueel te gebruiken, maar juist ook bedoeld voor groepsgebruik. Je kunt hiervoor gebruikers toevoegen. En per gebruiker aangeven wat voor soort vragen die krijgt. Vervolgens kan je groepen maken en een conversatie met een groep starten. Hierbij is het mogelijk per individu ook een scoring bij te houden. Die je kunt opslaan in de app of kunt verzenden per mail.

In de 'User hub' heb je als behandelaar het overzicht over alle gebruikers en hun deelname/ score.

De app zelf is Engelstalig, maar de vragen zijn ook beschikbaar in het Nederlands.

Het is een mooie app, die goed werkt en overzichtelijk is. Bij verdieping in hoe de app werkt, wordt dit vrij snel duidelijk. het gebruikersgemak is goed.

Er zijn nog geen reviews in de appstore over de app geschreven.

Om uit te proberen kun je Conversation Therapy lite installeren.

Prijs: 24,99 euro


Onderwerpen

Communicatie, iOS, Kinderen

Onderwerpen

Platform