Diabetische voet en schoen

Deze app geeft ondersteuning bij de zorg voor diabetische voeten en/of bij het gebruik van orthopedische schoenen.

De app bevat informatie hoe de voeten te controleren op druk/ wondjes/ eelt. Hierbij wordt aangegeven welke plekken gevaarlijk zijn en wanneer het goed is contact op te nemen met een hulpverlener. Daarnaast staat er uitleg hoe een schoen te inspecteren voor het aantrekken en bevat de app een inloopschema voor nieuwe schoenen. Tot slot staan er adviezen in over hoe de voeten te beschermen.

Onder het kopje 'contact' is het mogelijk de namen en nummers van verschillende betrokken hulpverleners op te slaan. Zoals de huisarts, pedicure en orthopedisch schoentechnicus. Erg leuk is dat deze namen en nummers weer gebruikt worden onder het kopje 'gevaar'. Onder dit kopje zijn foto's te zien van gevaarlijke situaties (bv drukplek, rode warme plek met koorts, eelt). Achter elke situatie staat een symbool van een telefoontje. Als je deze aanklikt, wordt je gevraagd of je de bijpassende hulpverlener wil bellen. (bv drukplek -> schoentechnicus, rode warme plek met koorts -> medisch specialist).

De app is overzichtelijk en simpel in gebruik. Het design is functioneel. Hij werkt ook op een iPad/ tablet, maar vanwege de belfunctie is gebruik op telefoon logischer. De app is ook goed bruikbaar voor mensen die om andere redenen dan diabetes verminderd gevoel in de voeten hebben. Het is jammer dat het inloopschema (nog?) niet aanpasbaar is.

Prijs: Gratis

Onderwerpen

Android, iOS, Mobiliteit, Voorlichting

Onderwerpen

Platform