Eppy

Deze app is ontwikkeld voor mensen met epilepsie.

In een kalender kan informatie rondom de epilepsie bijgehouden worden. Zoals onder andere aanvallen, medicijngebruik, gebruik genotsmiddelen en bioritme. Deze informatie is via een website ook makkelijk te delen met bv een arts. Dit werkt met een inlogcode.

Het is mogelijk diverse dingen in te stellen. Zo kan je je eigen medicijnen en soorten aanvallen instellen. Ook kun je alle informatie beschermen met een pincode.

In de app zit ook een alarmscherm. Bij een aanval kun je dit aanklikken en het scherm aan omstanders laten zien. De tekst in het scherm kun je aanpassen, je kunt hier ook contactpersonen toevoegen die gebeld kunnen worden bij een aanval.

Met de 'volg mij' functie kunnen mensen aan wie vooraf toestemming is gegeven via GPS volgen waar je bent. Deze functie kan niet alleen handig zijn voor mensen met epilepsie, maar ook voor mensen met afasie of cognitieve problemen op gebied van orientatie of geheugen.

Zeer uitgebreide en mooi vormgegeven app.

Update oktober 2015: de app wordt helaas niet goed meer ondersteund. Voor iOS is hij ook niet meer te downloaden. Op de website wordt aangegeven dat wordt gezocht naar een oplossing

Prijs: gratis

Onderwerpen

Android, iOS, Voorlichting

Onderwerpen

Platform