He hajo

Deze app kan gebruikt worden als hulpmiddel bij communicatie.

In de app kan door middel van pictogrammen zinnen gebouwd worden. Deze kun je laten uitspreken. De zinnen zijn makkelijk te bouwen door verschillende pictogrammen en verschillende categorieen te combineren. Je kunt ook zelf pictogrammen toevoegen (foto's met naam en geluid erbij).

Dit is echter niet het enige wat in de app kan. De app bestaat daarnaast uit een agenda, de mogelijkheid om foto's (albums) toe te voegen en een memoryspel.

De foto albums hebben de mogelijkheid als een slide show af te spelen, met tekst en/of geluid erbij. Dit maakt het mogelijk handelingsschema's te maken. Bijvoorbeeld een schema over 'hoe dek ik de tafel'.

Deze foto albums en losse foto's kunnen toegevoegd worden aan de agenda. Ditzelfde geldt voor zinnen gebouwd met pictogrammen. Dit maakt dat de agenda goed gebruikt kan worden als visueel dag-/ weekschema. Inclusief de mogelijkheid vanuit de agenda een eerder gemaakt handelingsschema af te spelen. Het is in de agenda ook mogelijk gewone tekst in te voeren.

Het memory spel geeft de mogelijkheid te oefenen met de verschillende pictogrammen.

Het is een zeer uitgebreide app die mooi is vormgegeven. De app kan gebruikt worden als hulpmiddel bij communicatie en/ of als visueel dag-/ weekschema. De vormgeving is op kinderen gericht. De functies in de app zijn echter ook zeer geschikt voor volwassenen met problemen op gebied van cognitie of communicatie.

Prijs: Gratis


Onderwerpen

Cognitief functioneren, Communicatie, iOS, Kinderen, Sociaal functioneren

Onderwerpen

Platform