Kaartenplankje

App die gebruikt kan worden door mensen met een verminderde handfunctie die speelkaarten niet meer kunnen vasthouden. Met behulp van de app is het mogelijk deel te nemen aan een (groeps) kaartspel.

De app moet geinstalleerd worden op een iPad en een iPhone/ iPod. Deze moeten via bluetooth in verbinding met elkaar worden gesteld.

Vervolgens kan op de iPad worden aangegeven hoeveel kaarten bij het spel nodig zijn. Daarna kunnen deze kaarten op de iPad worden toegevoegd. Dit kan door handmatig invoeren. Het is ook mogelijk een apart kaartspel met QR-codes te gebruiken. Deze kunnen dan worden gescand door de iPhone, en op die manier worden de kaarten ingevoerd.

Tijdens het spel ligt de iPhone op tafel, zichtbaar voor iedereen en is de iPad alleen maar zichtbaar voor de speler. Als de speler aan de beurt is, kan hij/zij op de iPad de kaart aantikken die hij/ zij wilt spelen. Deze kaart wordt dan zichtbaar voor iedereen.

Het is een eenvoudig te gebruiken leuke app, die er goed uitziet en goed werkt. Niet alle kaartspellen kunnen er (op dit moment) mee gespeeld worden, omdat er bijvoorbeeld (nog) geen mogelijkheid in zit om kaarten te trekken.

De app is mede bedacht en ontwikkeld door een ervaringsdeskundige met een dwarslaesie.

Prijs: Gratis


Onderwerpen

Gebruik van arm en hand, iOS, Kinderen, Sociaal functioneren

Onderwerpen

Platform