Lexico Cognitie

Deze app bestaat uit verschillende oefeningen om het taalbegrip, woordenschatuitbreiding, geheugen (en andere cognitieve vaardigheden) en auditieve vaardigheden te stimuleren.

De app bestaat uit zes niveau's (A t/m F) die elk weer onderverdeeld zijn in vijf verschillende oefeningen. Onderwerpen van de niveau's zijn: associaties, relaties, activiteiten, eigenschappen, posities en tegenstellingen.

De oefeningen bestaan uit twaalf foto's. Naast de foto's wordt een vakje met tekst of een afbeelding getoond. Het is de bedoeling dit vakje op de juiste foto te slepen. Je ziet bijvoorbeeld op elk van de twaalf foto's drie voorwerpen (hoed, stoel en koffer), waarbij de voorwerpen op elke foto anders gepositioneerd zijn. In het vakje met tekst of een afbeelding staat bijvoorbeeld 'De koffer ligt naast de stoel en de hoed ligt op de koffer'. Als je dit vakje met tekst naar de juiste foto sleept, verschijnt eronder een deel van een foto. Als je alles oplost, zie je de volledige foto.

De eerste twee niveau's bestaan volledig uit afbeeldingen en in de andere niveau's bestaat de vraag uit tekst. Deze wordt overigens ook voorgelezen.

De app is afwisselend en uitdagend. Een deel van de oefeningen is (ook) geschikt voor kinderen.

De navigatie is heel eenvoudig en de vormgeving is mooi.

In de gratis versie kun je niveau E gebruiken en zo de app uit proberen, de andere niveau's zijn vergrendeld.

Prijs: alleen niveau E - Gratis

volledige versie - 19,99 euro


Onderwerpen

Cognitief functioneren, Communicatie, iOS, Kinderen

Onderwerpen

Platform