MiessAgenda

App waarmee de zorg en aandacht rondom een persoon geregeld kan worden.

De app bestaat uit een agenda die je kan delen met een besloten groep mensen. In de agenda kan je activiteiten plaatsen, uiteenlopend van doktersbezoek, tot huishoudelijk werk, tot leuke dingen doen.

De deelnemers in de groep kunnen activiteiten accepteren en negeren en zo kan alles wat er te doen is verdeeld worden.

Hierbij is het ook mogelijk om elkaar berichten te sturen binnen de app, en kan informatie bijgehouden worden over activiteiten die hebben plaatsgevonden.

De app is ontworpen om de zorg rond ouders te delen met familie, vrienden, buren. Maar kan ook goed gebruikt worden om de zorg rond een revalidant te delen.

De agenda kan voor een persoon worden gemaakt, maar kan een persoon die zorg nodig heeft ook zelf maken. Hierbij zitten er een aantal mooie mogelijkheden in de app om bijvoorbeeld aan te geven of dit een activiteit is waar nog hulp bij nodig is en om keuzes te maken aan wie gevraagd wordt de activiteit samen te doen.

De website van de ontwikkelaar geeft een mooi en duidelijk overzicht wat je allemaal met de app kan doen.

De app is vrij eenvoudig in gebruik met duidelijke iconen en knoppen. Het registratieproces, om een deelnemer in een groep te worden, verloopt heel soepel.

De app is ook beschikbaar voor de iPhone, maar is veel overzichtelijker op de iPad. Op de iPhone wordt bijvoorbeeld veel tekst afgebroken of loopt tekst door elkaar heen. Voor zover te vinden is het ook niet mogelijk de geaccepteerde afspraken te synchroniseren met, bijvoorbeeld, de algemene agenda app.

Concluderend een mooi gemaakte, nuttige app die mantelzorgers, maar ook revalidanten zelf, zou kunnen ondersteunen.

Prijs: gratis

Onderwerpen

Android, iOS, Kinderen, Sociaal functioneren

Onderwerpen

Platform