Oefen App Beroerte

Deze app bevat oefeningen die patienten met een CVA zelfstandig kunnen doen.

De app begint met het tonen van een persoon waarbij je kunt aangeven waar jij problemen hebt (mond, arm, been) en op welke manier. Vervolgens worden een aantal vragen gesteld. Naar aanleiding hiervan worden voor jou geschikte oefeningen getoond. Het is dan mogelijk oefeningen die toch niet geschikt zijn of die je niet wilt doen alsnog te verwijderen. Dit is ook handig als je als therapeut het oefenprogramma wilt vormgeven.

Je kunt zelf aangeven hoeveel minuten je per keer wilt oefenen. Het oefenprogramma bestaat vervolgens uit verschillende video's met oefeningen. Je moet hierbij het programma filmpje voor filmpje doorlopen. Handig hierbij is dat bijgehouden wordt hoe lang je bezig bent.

Onder 'informatie' staan adviezen en uitleg over zelf oefenen.

Ook is een kalender toegevoegd waarop je terug kan zien wanneer je geoefend hebt en hoe lang. Dit geeft een duidelijk overzicht.

De app kan door meerdere mensen gebruikt worden: Het is mogelijk van verschillende mensen in te stellen hoe zij aangedaan zijn. Dit kan van pas komen als de iPad gedeeld wordt in bijvoorbeeld een revalidatiecentrum.

De app is gebaseerd op de oefengids 'zelf oefenen na een beroerte'.

Het is een duidelijke app die kan motiveren bij het oefenen.

Prijs: 5,99 euro

Onderwerpen

Android, Communicatie, Gebruik van arm en hand, iOS, Mobiliteit, Persoonlijke verzorging, Voorlichting

Onderwerpen

Platform