Physiotherapy Exercises

Deze app bevat (fysiotherapeutische) oefeningen. De oefeningen zijn primair gericht op mensen met een dwarslaesie of hersenletsel.

De app bevat heel veel informatie: meer dan 600 oefeningen worden beschreven met afbeeldingen en tekst. (Android: meer dan 900 oefeningen)

Binnen de app kun je zoeken naar geschikte oefeningen. Onder andere door te zoeken op aandoening, leeftijd, soort oefening en lichaamsdeel. Vervolgens is het mogelijk de oefeningen op te slaan, en op die manier een oefenprogramma samen te stellen. In de Android versie kan je het oefenprogramma ook exporteren, via bijvoorbeeld mail, en printen.

De vormgeving van de iPhone/ iPod touch app is niet mooi. Daarnaast is deze app niet overzichtelijk, in de vele informatie moet je goed weten wat je wilt zoeken. Ook zitten er kleine onhandigheden in; bijvoorbeeld dat de teksten onderaan van het scherm 'afrollen'.

De Android app is niet getest, maar afgaand op de voorbeeld afbeeldingen lijkt deze app duidelijker en overzichtelijker.

De teksten in de app zijn in het Engels.

Als je even de tijd neemt om de app te leren kennen, kan het een nuttige aanvulling op therapie zijn. Bijvoorbeeld voor zelftraining.

Via de app kan je ook naar de website. De website is overzichtelijker. Ook is de website meertalig, helaas nog niet in het Nederlands. Ook op de website heb je de mogelijkheid een oefenprogramma samen te stellen en te exporteren, bijvoorbeeld om te printen.

Prijs: gratis

Onderwerpen

Android, Gebruik van arm en hand, iOS, Kinderen, Mobiliteit, Persoonlijke verzorging

Onderwerpen

Platform