Pictoplanner

Deze app geeft zicht op de structuur van een dag door middel van picto's en foto's.

Je kunt in de app een dag of een weekoverzicht zien. Dit overzicht kan je vullen met activiteiten, deze worden gesymboliseerd door middel van picto's en foto's.

In het dagoverzicht is een dag onderverdeeld in ochtend-middag-avond en de diverse activiteiten in de tijd zijn zichtbaar als picto's die achter elkaar zijn geplaatst. De activiteiten die zijn geweest krijgen een andere kleur, dit is duidelijk zichtbaar.

Je kunt eenvoudig een activiteit toevoegen. Waarvoor je dan zelf een picto kan kiezen of foto kan maken. Vervolgens kun je bijbehorende tijd, eventuelen herhalingen in de week en herinnering toevoegen.

Ook is het mogelijk onder een activiteit subactiviteiten te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om handelingsschema's te maken (bijvoorbeeld de stappen van aankleden).

Het is mogelijk anderen te machtigen om het account te beheren. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden door ouders of in instellingen. Verder kun je het programma ook op afstand beheren. Je kunt dus zowel op de iPad, als via de computer wijzigingen aanbrengen.

Het dag- en weekoverzicht zijn heel duidelijk. En de app is simpel en overzichtelijk in gebruik. Prettige en nuttige app om kinderen en volwassenen te ondersteunen in hun zelfstandigheid.

Prijs: gratis


Onderwerpen

Cognitief functioneren, iOS, Kinderen, Persoonlijke verzorging, Sociaal functioneren

Onderwerpen

Platform