PocketEnergy

App waarmee je inzicht kunt krijgen in je energiebalans.

De app bestaat uit een agenda waarin je activiteiten kunt plannen. Hierbij kun je per activiteit aangeven hoeveel mentale en/of fysieke energie je dit kost. Hierdoor kun je overzicht krijgen in je energiebalans over de dag. Voor een aantal activiteiten zijn al sjablonen ingesteld, deze kun je desgewenst aanpassen. Je kunt zelf ook nieuwe sjablonen toevoegen. Dit maakt het plannen in de agenda gemakkelijk.

Daarnaast vraagt de app je op (instelbare) momenten hoe het met je energieniveau en klachten is. Dit alles wordt bijgehouden in overzichten. Je kunt ook zelf doelen instellen en daaraan herinnert worden.

De ingevoerde gegevens worden op verschillende manieren in grafieken/ overzichten gepresenteerd. Dit maakt mooi visueel duidelijk hoe het gaat. Er is bijvoorbeeld informatie over je voortgang, je balans en je grenzen.

In de app zijn tips over belasting-belastbaarheid en afwisseling inspanning en ontspanning verwerkt.

Dit is een mooi vormgegeven, uitgebreide app. Het is wel nodig om je even in de app te verdiepen om alle functies te ontdekken. Wat hierbij helpt is dat er een link is opgenomen naar een youtube filmpje met een duidelijke uitleg over de app. In de appstore zijn recensies over de app positief.

Deze app kan een goede ondersteuning zijn om meer inzicht te krijgen in je energieniveau.

De app is gebouwd voor iPhone, je kunt hem eventueel ook op een iPad gebruiken. Op de website van de maker wordt aangegeven dat er ook een android versie komt.

Prijs: 2,99 euro


Onderwerpen

Cognitief functioneren, iOS, Sociaal functioneren

Onderwerpen

Platform