Qcard

Dit is een app om het geheugen te ondersteunen en dagelijkse taken te managen.

Je kunt drie soorten herinneringen instellen: 'quick reminder', 'guided task' en 'appointment'. De herinneringen stel je in op een soort kaart, en per soort herinnering heeft de kaart een andere kleur.

Vervolgens kun je een alarm instellen. Handig in deze app is dat je dit alarm echt actief moet uitschakelen als het af gaat: Hierdoor heb je minder kans de herinnering te vergeten.

De drie soorten herinneringen hebben elk hun eigen functie:

'Quick reminder': is echt voor een snel geheugensteuntje. Je vult iets in en geeft aan wanneer het alarm moet gaan. Leuk is dat je, als je je iPhone/ iPod schudt, je direct een invulscherm voor een quick reminder krijgt. Je moet hiervoor wel in de app zitten.

'guided task': dit is een nuttige functie voor mensen met hersenletsel. Het is mogelijk een stappenplan op te schrijven van een taak en hoeveel tijd er per stap nodig is. Tijdens de uitvoering van de taak moet je elke stap afvinken en gaat per stap een alarm. Omdat je deze opnieuw handmatig moet uitschakelen, helpt het telkens weer te focussen op de taak en niet afgeleid te raken.

'appointment': hierin kun je afspraken aangeven, inclusief contactgegevens en reistijd.

Tot slot kun je lijstjes maken, die je aan elk van de herinneringen kunt toevoegen. En is het mogelijk je favorieten kaarten op te slaan.

De app is mooi vormgegeven en gebruiksvriendelijk. De taal is Engels. De app is ontwikkeld door iemand met hersenletsel voor mensen met hersenletsel. Het gebruik van de app is vrij eenvoudig, maar kan voor sommigen mensen met hersenletsel toch een behoorlijke uitdaging zijn. Het is goed dit per persoon uit te proberen.

Prijs: 1 maand gratis; dan 2,99 euro/ maand


Onderwerpen

Cognitief functioneren, iOS, Sociaal functioneren

Onderwerpen

Platform