TouchSpeak

TouchSpeak is een hulpmiddel voor ondersteunde communicatie. De software kan op mobiele apparaten worden gezet (android, windows en PDA's). Op de PC kan een begeleidend programma de software op het mobiele apparaat helemaal naar wens inrichten door te module TouchSpeak Designer te gebruiken.

Met TouchSpeak kunnen uitingen weergegeven worden door foto's, tekeningen of tekst. Dit kan ondersteund worden door geluid (kunstmatig of ingesproken). Ook is het mogelijk te typen. Daarnaast kunnen er foto's gemaakt worden en kan je op de telefoon sms'en.

Er zijn verschillende vocabulaires beschikbaar die gebruikt kunnen worden en er komen ook regelmatig nieuwe vocabulaires. Bijvoorbeeld rondom een groot event als de olympische spelen.

Op Android apparaten kun je een demo versie downloaden. Samen met een logopedist kan iemand zich aanmelden voor proefgebruik. Als TouchSpeak zinvol blijkt, kan een aanvraag bij de zorgverzekeraar worden gedaan voor vergoeding van de software.

De app is vrij overzichtelijk en niet moeilijk in gebruik. Het is fijn dat er een demoversie is. Daarnaast is het prettig dat het dus mogelijk is zelf, of door een begeleider, TouchSpeak in te richten met de functies en vocabulaires die jij wilt gebruiken en je het zo persoonlijk kan maken.

Prijs van demo app: Gratis

Volledige versie software: Op aanvraag mogelijke vergoeding zorgverzekeraar

Onderwerpen

Android, Communicatie, Kinderen

Onderwerpen

Platform