Visual Schedule Planner

Deze planner geeft een (audio)visueel overzicht over de dag. Dit overzicht is simpel en duidelijk. Hierdoor kan de app goed gebruikt worden voor het aanbrengen van structuur in de dag. Dit maakt de app zeer geschikt voor mensen met cognitieve stoornissen (zowel planning/geheugen/overzicht als talig).

In het overzichtsscherm zie je per dagdeel de ingevoerde activiteiten. Het is mogelijk om dit aan te passen: je kunt ook de activiteiten per week en maand zien.

Het is mogelijk om aan de activiteit een foto, een geluid, een video of een activiteitenschema toe te voegen. Op bijgevoegde afbeelding van de app is bijvoorbeeld een activiteitenschema van tanden poetsen toegevoegd.

De app is bijna volledig te personaliseren: je kunt zelf de activiteiten, activiteitenschema's, foto's, afbeeldingen, geluiden en video's maken en aanpassen. Dit gaat via handige schermen die eventueel te blokkeren zijn. Het is op deze manier bijvoorbeeld mogelijk dat een therapeut een scherm insteld en een revalidant deze niet kan wijzigen.

Jammer is dat de vaste onderdelen in de app deels in het Nederlands zijn, zoals de dag en tijd. En deels in het Engels, zoals bijvoorbeeld de woorden 'morning', 'afternoon' en 'evening'. Ook de menu's zijn in het Engels. (bijgevoegde afbeeldingen zijn volledig in het Engels)

Via deze menu's is het mogelijk de app verder te personaliseren. Ook is het mogelijk een wachtwoord in te stellen.

Omdat de app zo goed te personaliseren is, is hij geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Dit alles maakt dit een zeer nuttige en bruikbare app binnen de cognitieve revalidatie.

Prijs: 14,99 euro


Onderwerpen

Cognitief functioneren, Communicatie, iOS, Kinderen, Persoonlijke verzorging, Sociaal functioneren

Onderwerpen

Platform